η τέχνη παει σχολείο

 

thumb_mostra_skolio_1


 

Η Τέχνη πάει σχολείο, στο ιστορικό κτίριο ρασιοναλιστικής αρχιτεκτονικής του δημοτικού σχολείου Λακκιού, με μια ομαδική έκθεση που συγκεντρώνει τους περισσότερους από αυτούς (και υπάρχουν πολλοί) οι οποίοι εκφράζουν ενεργά την αγάπη τους για την τέχνη, με  το πινέλο, το μελάνι ή τη γλύφη.

Είτε προέρχονται από το νησί είτε από διάφορα άλλα μέρη της Ελλάδος και του κόσμου, όλους τους συνδέει η αγάπη τους για το νησί.

Τα έργα, μερικές φορές πολύ διαφορετικά το ένα από το άλλο ως προς το ύφος και την τεχνική, τα συνδέει η καλλιτεχνική έμπνευση που προέρχεται από το πάθος που προκάλεσε σε κάθε καλλιτέχνη  το νησί που τον ενέπνευσε.

Η έκθεση, που διοργανώνεται από to Έλληνο-Ιταλικό Σύλλογο AIAL με την συνεργασία του Δήμου Λέρου, εγκαινιάστηκε με την παρουσία συμαντκού αριθμού κοινού στις 12 Σεπτεμβρίου και παρέμεινε ανοικτή μέχρι την Κυριακή 16.

Δεκαπέντε καλλιτέχνες με περισσότερα από εκατό έργα έχουν συνεισφέρει στην πλήρη επιτυχία της έκθεσης, η οποία στη συνέχεια θα εκτεθεί ακόμα και στην Αθήνα τον Νοέμβριο με την επεξεργασία της Πανελλήνιας Ένωσης Λεριών.

Τόσο για την καλλιτεχνική ποιότητα των εκθετών και των έργων τους, καθώς και την ποικιλία της εθνικότητας των ζωγραφών, όσο και για τον αριθμό των επισκεπτών, η εκδήλωση ήταν ενα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός για το νησί μας.

Το υπέροχο κτίριο με τον αίθριο χώρο του, έργο του αρχιτέκτονα Bernabiti, στο οποίο φιλοξενήθηκε η έκθεση, ήταν ένας επιπλέον παράγοντας για την επιτυχία της εκδηλώσης.

Γενικά άγνωστο στην πλειοψηφία λόγω της απόκεντρης θέσης του, έκανε την ευχάριστη ανακάλυψη για τους πολλούς ξένους επισκέπτες, κατοίκους της Λέρου μόνιμους ή προσωρινούς.


leriakanea_set-ott12

 

[κάνετε κλικ πάνω στην εικόνα να βλέπετε το slide show]

[κάνετε κλικ πάνω στo link να βλέπετε το καταλόγο της έκθεσης]

 

 

[κάνετε κλικ εδώ να διαβάσετε τον άρθρο] 

LAST NEWS

member login