8° ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΙΝΕΜΑ 2018

 

Κινηματογραφικός γύρος της Ιταλίας

afisa cine.it 2018 web.2

 

 

 

 Για τέταρτο συνεχόμενο χρόνο, το ετήσιο αφιέρωμα στο ιταλικό σινεμά εμπίπτει στις δραστηριότητες του Διχτύου Ελληνο-ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας το οποίο, με την βασική συνεισφορά του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, φέρνει στην Ελλάδα τέσσερεις ακυκλοφόρητες ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους.

Οι ταινίες, που επιλέχθηκαν από την πρόσφατη παραγωγή του ιταλικού κινηματογράφου, σκοπεύουν να αποτελέσουν μια συμβολική διαδρομή στην ιταλική χερσόνησο.

programma cine.it 2018 web

Από το Βορρά έως το Νότο της Ιταλίας, το αφιέρωμα πραγματοποιεί ένα ιδανικό ταξίδι όχι μόνο στο χώρο αλλά και στο χρόνο, επειδή κάθε ταινία παρουσιάζει ορισμένες περιοχές της Ιταλίας περιγράφοντας και υπογραμμίζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Μια διαδρομή που εκτείνεται από την εποχή της ενοποίησης της Ιταλίας μέχρι τη μεταπολεμική περίοδο και τα σύγχρονα προβλήματα της οικονομικής ανασφάλειας και της ενσωμάτωσης, αντιμετωπίζοντας ανθρωποκεντρικά και κοινωνικά θέματα με την ελαφρότητα της κωμωδίας.

Το 8° Φεστιβάλ Ένας μήνας με το ιταλικό κινηματογράφο επιστρέφει στο Θέατρο Λάκκιού με την συνεργασία του Δήμου Λέρου κάθε τετάρτη στις 9 μμ (λόγο εμπορικού προγραμματισμού του σινεμά) με το παραδοσιακό εβδομαδιαίο ραντεβού της Σαρακοστής από τις 28 Φεβρουαρίου.

 

          [screenshots]

thumb lascomparsadipato 2 web thumb generazione1000euro web thumb lultimopulcinella web thumb gliamicidelbarmargherita web

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

            [official trailers]

 

 

 

 

LAST NEWS

member login