Μεταξύ γης και θάλασσας…

 

 

54_pr.med_afisa

 

 


Στο θεατράκι της Θ.Ο.Λ. στην Αγ.Μαρίνα έγινε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2015 η παρουσίαση του Προζεκτ Mediterranea του Σιμόνε Περότι, μια «πολιτιστική και επιστημονική ιστιοπλοϊκή αποστολή» που προτείνεται να εκπληρώσει το γύρο της Μεσόγειου σε πέντε χρόνια.

Στην διάρκεια των πρώτων 18 μηνών του ταξιδίου του, το ιστιοφόρο σταμάτησε στα κυριότερα λιμάνια της Ελλάδας και της Μαύρης Θάλασσας και παρουσίασε το Πρότζεκτ στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Πρεσβείας στην Αθήνα και στην Κωνσταντινούπολη.

Στο περιθώριο της επιστημονικής έρευνας στον τομέα του περιβάλλοντος και της θαλάσσιας ρύπανσης, μεγάλος χώρος αφιερώνεται από το Πρότζεκτ στην πολιτιστική διερεύνηση των λαών που επισκέπτεται μέσω των συνεντεύξεων με τους εκπροσώπους των διαφόρων περιοχών που σταματάει.

Η παρουσίαση από τον Σιμόνε Περότι ολοκληρώθηκε με το βίντεο The Mediterranean voices της Τσιουλιάνα Ρογάνο, με αγγλικούς υπότιτλους, που συνοψίζει τους στόχους και τις εμπειρίες του ταξιδιού.


54_oceanovi_afisa

 

 

 

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, διοργανωμένη με την συνεργασία της Θ.Ο.Λ., ήταν αφιερωμένο στην παρουσίαση του βιβλίου “OCEANOVI “ του Ισπανού Μιγκέλ Ρ. Λαρόζα, με μια «ζωντανή» συνέντευξη του πλοηγού και συγγραφέα από τον Περότι.

Ακλούθησε  η ανάγνωση μερικών σελίδων από την Mαρίνα Μασοέρο και την Φανή Γιωανίδου (σε μετάφραση στα ελληνικά).

Ακόμη και στο βιβλίο του Λαρόζα η θάλασσα λειτουργεί ως γέφυρα για τα εδάφη και τις διαφορετικές κουλτούρες που επισκέφθηκε και τους ανθρώπους που συνάντησε κατά τη διάρκεια του γύρου του κόσμου, που διήρκεσε δέκα χρόνια.

Ένα γύρο του κόσμου ποτέ ολοκληρωμένο (μέχρι στιγμής…), διότι το ιστιοφόρο άρχισε το ταξίδι του στην Ισπανία αλλά «προσγειώνεται» μετά 30.000 μίλια στην Λέρο, που γράφτηκε το βιβλίο.

Ένα γύρο του κόσμου που έγινε πλέοντας στον έκτο ωκεανό, εκείνο των ανθρώπινων σχέσεων, πλέοντας όπως το Mediterranea μεταξύ γης και θάλασσας

 

video_m.spanos_180pxl

 

 

 

 

 

 

 

 

[click to view the video on youtube]

 

 

 

 

LAST NEWS

member login