1. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

                                                                       Λερος, 19.12.2012

                  banner1 


Ξεκίνησε η προετοιμασία του δεύτερου γύρου 2012 του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα “Italo-Hellenic Friendship Sailing Race” που θα εξελιχθεί στο νοτιο-ανατολικό Αιγαίο.

Ο  Έλληνο-Ιταλικός Πολιτιστικός Σύλλογος ΑIAL  και ο Ναυτικός Όμιλος Λέρου, συνδιοργανωτές του αγώνα, ζητήσανε την συνεργασία του Δήμου και του Λιμεναρχείου της Λέρου, καθώς και του Πανελλήνιου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης.

Όπως και για τον προηγούμενο αγώνα, προωθήθηκε η αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, και ο αγώνας θα εγγραφεί στο επίσημο ημερολόγιο τη Ελληνικής  Ιστιοπλοϊκής  Ομοσπονδίας.

Στους υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι οι ιστιοπλοϊκοί όμιλοι της Ρώμης (CVF) , της Καλύμνου και του Bodrum, η ΔΗΚΕΠΠΟΛ-ΔημοςΛερου, το Πνευματικό Κέντρο Πάτμου, ο Μορφωτικός Σύλλογος «Άρτεμις» της Λέρου και το διφημιστικό φραφείο ALPHAMAR.

Ο περσινός αγώνας ολοκληρώθηκε σημειώνοντας ένα σημαντικό αριθμό συμμετοχών με την παρουσία 19 σκαφών με επτά διαφορετικές σημαίες και 57 μέλη πληρώματος προερχόμενα από οκτώ χώρες.

Για αυτό το θέμα αναφέρθηκε λεπτομερώς στο τεύχος του Ιουνίου των εφημερίδων ‘Λεριακά Νέα’ και ‘Ιστιοπλοϊκός Κόσμος’, περιοδικό του ΠΟΙΑΘ.

Ο φετινός αγώνας προβλέπεται μεγαλύτερης διάρκειας και πιο μακρινής διαδρομής, θα εξελιχθεί σε τέσσερα σκέλη ανοικτής θάλασσας και έναν τελικό αγώνα στον κόλπο του Λακκιού.

Θα ξεκινήσει από την Λέρο στις 26 Μάιου 2012 πλευρίζοντας διαδοχικά Πάτμο, Didim (Τουρκία) και Κάλυμνο, για 110 nM στο σύνολο, και καταλήξει στην Λέρο στις 3 Ιουνίου.

Επιπλέον βραβεία προσφέρονται από τον Δήμο της Λέρου (“LEROS CUP”), από το Ναυτικό Όμιλο της Ρώμης (“CVF TROPHY”), και από την AIAL (“CARIAN TROPHY”).

Ανάμεσα στις παράλληλες εκδηλώσεις, προβλέπεται μια συναυλία κλασσικής μουσικής στην τελετή έναρξης Σαββάτο 26 Μάιου, μια ‘ιταλική βραδιά’ στην ευχαριστήριο τελετή αφιερωμένη στους χορηγούς Σαββάτο 2 Ιουνίου, καθώς και παραδοσιακές εκδηλώσεις στα διάφορα λιμάνια και στην τελική τελετή βράβευσης.

Επιπλέον δελτίο τύπο και η επίσημη προκήρυξη του αγώνα θα μοιραστούν στα ιστιοπλοϊκά σκάφη που ξεχειμωνιάζουν στα Δωδεκάνησα και στις κοντινές τουρκικές ακτές, καθώς και σε ναυτικούς ομίλους της Ιταλίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας.

 

Επικοινωνία:   
 

LAST NEWS

member login